Wanneer gebruik je welke sambal?

Wanneer gebruik je welke sambal?

Aantal sambals: 46

Terug

Arbei
Arbei
Vegetarisch

Heerlijke friszoete vegetarische sambal gemaakte van verse aardbeien (14%). Voor een spicy touch in je fruitsalade, ook lekker bij kipgerechten.

Assem
Assem
Vegetarisch

Milde, frisse en zoete sambal met een vleugje zurigheid door de toevoeging van tamarinde (assem).

Badjak
Badjak
Vegetarisch

De milde en kruidige smaak van deze sambal is heerlijk door en bij Oosterse maaltijden. Maar ook door jus en sauzen.

Badjak extra heet
Badjak extra heet
Vegetarisch

Sambal badjak die door de toevoeging van rawit pepers scherper is dan de gewone Badjak.

Badjak manies
Badjak maniesVegetarisch

Milde, licht zoete, fruitige gebakken sambal met heerlijke gefruite uien smaak.

Sambal Bawang
Bawang
Vegetarisch

Sambal Bawang is een sambal op basis van gemalen rode pepers, ui en knoflook. Deze sambal soort wordt ook wel "Shallot Chili Sauce" genoemd en is erg pittig.

Brandal
Brandal Vegetarisch


Deze extra pittige sambal is heerlijk bij nasi, bami, andere Oosterse gerechten en niet te vergeten door gehakt!
Zelf maken?

Djahe

Djahe Vegetarisch

Milde zoete sambal met volle gember smaak. De sambal djahé is een smaakmaker die tot nu toe zonder uitzondering iedereen doet stuiteren van enthousiasme omdat hij zo mild en zoetig is.

Djahe manies
Djahe manies
Vegetarisch

Milde, zoete sambal van verse gember met een vleugje kaneel. Heerlijk bij diverse koude of warme snacks, op een gekookt eitje, bij geroosterd kip of vlees.
Zeer geschikt voor bij een blokje kaas of op de leverpastij.

Djeroek
Djeroek
Vegetarisch

Milde frisse sambal met een frisse citroensmaak. Erg smakelijk bij vis-, kip- en vleesgerechten.

Gandaria
Gandaria
Vegetarisch

Pittige sambal gemaakt van de gandaria vrucht! Aromatische zoet, beetje zurige en hele frisse smaak.

Gledek
Gledek
Vegetarisch

Extreem pittige sambal gemaakt van Habanero pepers.

Javaans
Javaans

Deze overheerlijke sambal is onmisbaar bij Javaanse snacks en hartige hapjes. Aanbevolen bij pastagerechten, borrelhapjes, loempia, kroket, pastei, telo, somoza. Ook lekker op kaas als broodbeleg of bij patat! Een must bij de bami of nasi goreng!

Jolokia badjak
Jolokia badjak Vegetarisch

De Bhut Jolokia was de heetste peper ter wereld. Hij is maar liefst 125 keer heter dan een Jalapeno!

Kemirie
Kemirie
Vegetarisch

Sambal op basis van kemirienoten is pittig en heeft een licht bittere smaak. Deze Indonesische klassieker is geschikt voor vele gerechten.

Madame Jeanette
Madame Jeanette
Vegetarisch

Bijzondere, pittige en frisse sambal met een volle knoflook smaak.

Madame Jeanette  hotsaus
Madame Jeanette hotsaus
Vegetarisch

Pittige frisse sambal met een heerlijk papaja smaak.

Mango
Mango
Vegetarisch

Erg pittige, bijzonder kruidig en geurige niet zoete sambal met groene mango.

Manis
Manis
Vegetarisch

Deze sambal is heerlijk om vlees en vis mee te bestrijken en marineren, maar hij gaat ook prima bij snacks, op (pinda-)kaas, groenten en door een omelet.

Nanas
Nanas
Vegetarisch

Heerlijke friszoete vegetarische sambal gemaakte van verse ananas (14%) - Voor een spicy touch in je fruitsalade, ook lekker bij kipgerechten.

Nasi goreng
Nasi goreng
Vegetarisch

Deze sambal is een pittige saus voor de bereiding van nasi en bami goreng.

Oelek
Oelek
Vegetarisch

Deze sambal wordt meestal aan het begin van de bereiding toegevoegd aan groenten, vlees, vis, garnalen, soepen en sauzen.

Padang
Padang
Vegetarisch

Milde, frisse, zacht zoete, kruidige sambal voor algemeen gebruik.


Pepesan
Pepesan

Pittige sambal welke gebruikt wordt voor het bekende visgerecht pepesan ikan. Maar deze sambal kan uiteraard bij verschillende gerechten worden gebruikt.

Peteh
Peteh

Een heerlijke sambal met petehbonen. Echt een sambal . . . voor de liefhebber.

Rawit groen
Rawit groen
Vegetarisch

Sambal rawit groen is gemaakt van kleine groene rawit pepers waardoor deze sambal extra heet van smaak is.

Rawit rood
Rawit rood
Vegetarisch

Sambal rawit rood is gemaakt van kleine rode rawit pepers waardoor deze sambal extra heet van smaak is.

Roedjak manis
Roedjak manis
Vegetarisch

Zoete sambal lekker met fruit en kip. Roedjak manis is een zoete pittige saus om de roedjak te maken.

Roti Sambal Tomaat
Roti Sambal Tomaat
Vegetarisch

Sambal rawit rood is gemaakt van kleine rode rawit pepers waardoor deze sambal extra heet van smaak is. Deze overheerlijke sambal is onmisbaar bij tal van Hindoestaanse gerechten en snacks. Aanbevolen bij roti, bara, rijsttafel, diverse soorten kip-, vlees-, vis- en groentengerechten. Ook lekker bij patat of op broodje kaas! Een Surinaamse sambal die overal bij past, eigenlijk een universele sambal.

Sambal knoflook
Sambal knoflook
Vegetarisch

Sambal knoflook wordt veel gebruikt in de Vietnamese keuken en is sambal oelek met knoflook toegevoegd.

Setan
Setan

Zeer scherpe saus, de naam zegt het al: Setan, ofwel de duivel!

Surinaamse sambal
Surinaamse sambal

Erg pittige, bijzonder smakelijke, gebakken sambal bereid met Surinaamse pepers

Taotjo manis
Taotjo manis
Vegetarisch

Bijzonder smakelijke, milde, zacht zoete sambal van gefermenteerde sojabonen.

Terasi
Terasi

Een gemeenschappelijke Indonesische stijl van sambal. Vergelijkbaar met de Maleisische belacan , maar met een sterkere smaak omdat er terasi in zit, is pittig en gefermenteerd met rode en groene pepertjes, terasi, suiker , zout en citroen-of limoensap.

Tomaat
Tomaat
Vegetarisch

Mild van smaak en heerlijk als smaakmaker of als (dip)saus bij allerlei gerechten.

Tjampoer
Tjampoer

Sambal (met trassi-extract) en knoflook, bieslook en ui.

Trassie
Trassie

Milde zacht zoete sambal met de typische smaak van trassi (garnalenpasta). Bevat schaal- en schelpdieren.

Udang
Udang

Pittige saus met garnalen smaak. Udang is de Indonesische naam voor garnalen. Ook populair in de Surinaamse keuken.

Vesuvio
Vesuvio
Vegetarisch

Voor de echte liefhebbers en kenners van hete sambals: Flowerbrand Vesuvio, gemaakt van vers gemalen Habanero pepers! Super heet.

Zaanse sambal
Zaanse sambal Vegetarisch

Dit is inmiddels een klassieker: de ‘gewone’ Zaanse sambal. Doet het erg goed als dip gemengd met mayonaise, maar ook op een tosti, in de marinade, door de soep, op je broodje pindakaas maar ook gewoon bij je nasi of bami. Als borrelsambal is ie uitermate populair. Bij een oude kaas bijvoorbeeld.

Zaanse sambal cacao-zeezout
Zaanse sambal cacao-zeezout Vegetarisch

Een bijzondere combinatie met cacao nibs en grof zeezout. Kruidig met een klein bittertje en flink wat pit! Zaanse Sambal cacao-zeezout doet het prima bij een klein voorgerecht, zoals een crostini rauwe ham. Probeer eens de combinatie met geconfijte sinaasappelschil.

Zaanse sambal venkel-laurier
Zaanse sambal venkel-laurier Vegetarisch

Een frisse sambal met venkelzaad en laurier. Pittig door de jalapeñopeper en lekker kruidig door het laurier. Heerlijk in zomerse gerechtjes zoals gegrilde vis, lamskoteletjes en couscous. Of in je dressing, of in… nou ja, te veel om op te noemen.

Bronnen o.a.:
Conimex
Koningsvogel
Sambalshop
Toko Tjin
Vanka-Kawat


Terug