Gebakken kaas

gebakken_kaas (1K)

Kaas is een prima alternatief als je eens een dag geen zin hebt in vlees. Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken en deze snijden in een plak van een halve centimeter dik. Paneer hem met een ei en paneermeel en bak hem heel kort in de pan. Het smaakt geweldig bij een frisse salade en gebakken aardappelen of pommes frites. Gebruik in plaats van een belegen kaas ook eens een kruidenkaas voor de verandering. Je kunt aan het paneermeel noten toevoegen voor een extra smaak. Bedenk wel dat kaas erg vet is. Maak het dus niet te vaak als je aan de lijn en je cholesterol moet denken. Vooral de belegen kaassoorten zijn ideaal om te bakken. Gebakken kaas smaakt lekker bij een stamppot van aardappelen met prei en zongedroogde tomaatjes. Voor kinderen kun je kaassticks maken. Je snijdt de kaas dan in repen en wentel ze door het paneermeel. Lekker bij patatjes en appelmoes. Gebakken kaas is makkelijk en snel te maken. Ideaal voor op de camping als je weer eens wat anders wilt. Camembert is een prima kaas om te bakken. Doe hem in een schaal in de oven en laat hem smelten. Een snellere kaasfondue kun je niet bedenken. Je kunt de smaak verrijken door er een eetlepel honing over te gieten voordat hij de oven in gaat. Camembert is een machtig kaasje. Je hebt aan één kaas voldoende voor twee personen. Geef er soepstengels bij of rooster een brood en snijd deze in repen. Je kunt de camembert ook paneren en bakken. Heerlijk met een lepel bosbessenjam. Je kunt een camembert in stukjes snijden en dan paneren. Op die manier kun je de kaas over meerdere personen verdelen. Brie kun je op dezelfde manier bereiden. Probeer het eens in combinatie met pasta en een roomsaus.

Bron: Culinaire nieuwsbrief

Terug