Curry kooktips

Curry kooktips

Curries zijn gerechten die we vaak eten bij een Thais restaurant of - als we geen zin hebben om de deur uit te gaan - thuis bestellen en laten bezorgen. Maar je kunt curries ook heel gemakkelijk zelf maken! Met deze handige tips maak je in een handomdraai de heerlijkste authentieke curry gerechten.

Hoe maak je curry minder pittig?
Curry wordt vaak geassocieerd met pittig eten. Wist je dat je de pittigheid van de gerechten helemaal zelf in de hand hebt? Ontdek hier hoe je een curry bijvoorbeeld minder pittig kunt maken.

Hoe haal je pitjes uit rode peper?
Je kunt je curry ook minder pittig maken door de pitjes en de zaadlijsten uit de chilipeper te verwijderen. Bekijk hier hoe je dit doet!

Paksoi snijden en bereiden
Zoals eerder genoemd worden in curries veel verschillende soorten groenten gebruikt.
Veel voorkomende groenten zijn sperziebonen, uien rode pepers, peultjes, babymais, sugarsnaps, aardappelen, taugé, lente-ui en paksoi. Sommige groenten kennen wij Nederlanders al, maar andere zijn vaak toch spannend om te bereiden. Ontdek hier welke groente lekker zijn in jouw curry! Ook helpen wij je graag een handje met de bereiding van Paksoi!

Hoe kook je rijst
Om je curry extra smaak te geven is het belangrijk dat je de juiste soort rijst kiest. Maar welke rijst gebruik je nou in je curry? In het volgende filmpje zie je welke rijst je kunt gebruiken voor je curry en hoe je deze optimaal bereid.

Hoe kook je rijstnoedels
Wil je je curry nou eens eten in combinatie met iets anders dan rijst? Probeer dan eens onze Singaporese Laksa curry met rijstnoedels. De bereiding van rijstnoedels is nog best lastig. Deze Aziatische chef helpt je op weg! Bekijk hier het filmpje met handige tips.

Bron: Conimex

Terug