Coeur de Boeuf

coeur_de_boeuf (2K)

Coeur de Boeuf (ossenhart in het Nederlands) is zo een lekkere tomaat, die heeft bijna niks nodig. Ik vind ze het lekkerst als ze hard zijn. Je kunt ze gerust kopen met een beetje groen of licht oranje in de schil. Ze rijpen van binnenuit.

Bron: Ecoville, groenten & fruit

Coeur de Boeuf

Deze reuzentomaat doet het nét even anders. Omdat ‘ie van binnen naar buiten rijpt is hij zowel lichtgroen als rood zeer geschikt om te eten. Groen in een salade of op brood en rood is een Coeur de Boeuf het lekkerst verwerkt in een warm gerecht.
Tomaten bevatten veel gezonde voedingswaarden. Ze zijn namelijk rijk aan vitamine C en bètacaroteen, die samen met andere voedingsstoffen het lichaam beschermen tegen weefselschade en veroudering. In het lichaam wordt bètacaroteen ook omgezet in vitamine A wat weer goed is voor het gezichtsvermogen en de weerstand. Ook bevat de tomaat veel voedingsvezels en relatief veel eiwit. Daarnaast bevat de tomaat kalium dat een rol speelt bij het behoud van een gezonde bloeddruk. En net als veel andere vruchtgroente bevat de tomaat ook veel vocht en is het een heerlijke dorstlesser.

Bron: Verse Oogst

Terug