Hoe bak je een biefstuk rare, medium of well-done?
En hoe breng je dit lekkere stuk vlees lekker op smaak?

Hoe bak je een biefstuk rare, medium of well-done?

Biefstuk bakken
Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen. verwarm de pan op middel hoog vuur en smelt een klontje (room)boter totdat deze goudbruin wordt. Leg de biefstuk in de pan en schroei hem aan bijde kanten dicht. Laat hem daarna nog op een lager vuur 3 minuten doorbakken voor rare, 5 minuten voor medium en 8 minuten voor well-done. Ga niet met een vork in het vlees prikken, het is belangrijk dat alle sappen binnen blijven.
Leg biefstukken niet direct vanuit de pan op het bord maar wikkel hem 5 minuten in aluminium folie.
Gebruik eens een klontje kruidenboter in plaats van boter, zo krijgt je biefstuk een lekkere knoflook smaak.
Kruid de biefstuk voor of na het bakken met wat zeezout en vers gemalen zwarte peper. Ook lekker in combinatie met tijm, rozemarijn of salie.

Bron: Leuke Recepten

Terug