Barbecue

Als met een beetje geluk het kwik op de thermometer weer begint te stijgen dan kunnen we de barbecue weer te voorschijn halen. De eerste zonnestralen worden door menig barbecuefanaat omarmd. Veel mannen houden van barbecuen. Misschien komt dat omdat barbecuen iets primitiefs heeft: met z'n allen om een smeulend vuurtje een stukje vlees bereiden. Barbecues zijn er in vele uitvoeringen. Waar het echter om gaat, is het vuur. Je kunt kiezen uit houtskool of houtskoolbriketten. De laatste branden langer. Je maakt het vuur aan met speciale aanmaakblokjes of aanmaakvloeistof. Gebruik geen spiritus, wasbenzine, lampenolie of petroleum. Dat is erg gevaarlijk. Het vuur kun je gelijkmatig verspreiden met behulp van een blaasbalg.   Of je neemt eenvoudig een stuk stevig karton. Je kunt het vlees op de barbecue leggen als de kooltjes gloeiend heet zijn. De kooltjes zijn dan afgedekt met een witte laag as. Laat het rooster goed heet worden en vet het in met olie om aanplakken van het vlees te voorkomen. Voor het bereiden van het vlees op de barbecue kun je verschillende soorten barbecuegereedschap kopen. Naast extra lange vorken, spatels en tangen, kun je voor het bereiden van vis een speciale visklem gebruiken. Keer het vlees bij voorkeur met een tang in plaats van een vork. Zo blijvend de sappen in het vlees bewaard. Zorg ervoor dat het vlees goed gaar is voordat je het eet, maar laat het niet te lang op het rooster liggen.

Bron: Culinaire nieuwsbrief

Terug