Ananas

ananas2 (2K)

Kinderen vinden ananas vaak ook heel lekker vanwege de zoete smaak. Ananas staat na de banaan op de tweede plaats van het meest populaire tropische fruit. Door veel verse ananas te eten, doe je veel goeds voor je gezondheid. De ananas is namelijk een vitaminebom vol met vitaminen en mineralen. Ananas is bijvoorbeeld rijk aan het spoormineraal mangaan. Je lichaam heeft mangaan nodig om bot- en bindweefsel aan te maken. Het bevordert een gezonde groei van botten bij kinderen en het aansterken van botten bij ouderen. Dat de ananas gezond is op meer gebieden, kun je op verschillende websites uitvoerig nalezen. Je zou ermee kunnen afvallen, maar dat is niet wetenschappelijk bewezen. Het ananas dieet is in feite een laag calorieën dieet. De verminderde inname van calorieën zorgt op zichzelf al voor gewichtsverlies. Wanneer je een verse ananas koopt, moet je meteen een rijpe uitkiezen. Ananas stopt namelijk met rijpen op het moment dat ze geplukt is.   De kleur van de schil verraadt niets over de rijpheid. Je moet op de geur af gaan. Een rijpe ananas verspreidt een heerlijke geur. De bladeren op de kruin zijn gemakkelijk los te trekken. Wacht ook niet te lang met het opeten. Je maakt de vrucht schoon door de ananas in schijven te snijden. Van de schijven kun je de schil (dik) schillen. Verwijder ook de kern en de ingroeisels. Eet je vaker ananas? Koop dan een speciale ananasschiller waarmee je de vrucht in één keer kunt schillen. De verse ananas heeft één nadeel. Het bevat het enzym bromelaïne dat eiwitten afbreekt. Bromelaïne zorgt ervoor dat melkproducten waterig worden en gelatine niet kan opstijven. Voor het maken van een mousse of pudding of gerechten die je wilt invriezen gebruik je beter een ananas uit blik. Je kunt de verse ananas ook even voor de bereiding kort koken om de werking van de bromelaïne uit te schakelen.

Bron: Culinaire nieuwsbrief

Terug