Aardappelsoep maken

Aardappelsoep maken

Alles begint bij de juiste aardappel. Je kan de beste aardappelsoep maken met bloemige aardappelen.
Gebruik alleen witte soepgroenten voor een mooie, witte aardappelsoep. Witte selder en het wit van prei zijn ideaal.
Denk aan de verhoudingen: gebruik ongeveer evenveel prei en ui als aardappelen.
Je kan aardappelsoep klassiek afkruiden met peper en zout, maar probeer zeker ook eens pittigere kruiden zoals tandoori of cayennepeper.
Experimenteer met toppings en smaakmakers. Raket- of ijsbergsla, mosselen, bieslook, zwarte truffel, stukjes rookworst, gebakken boschampignons . . . Allemaal superlekker in een aardappelsoepje!

Aardappelsoep bewaren, kan dat?
Maak gerust een grote pot aardappelsoep klaar, want je kan de soep tot maximum 1 jaar bewaren in de diepvries.

Tips
Vries de aardappelsoep in kleine porties in. Zo kan je ze achteraf makkelijker doseren.
Je kan je soep na het opwarmen op verschillende manieren pimpen, bijv. door garnalen of knapperig gebakken Filet d’Anvers toe te voegen.
Heb je nog oud brood liggen? Snijd dit in blokjes, leg 10 minuten in een voorverwarmde oven van 130 °C en besprenkel op het einde met een beetje olijfolie en kruiden (je kan ook stukjes look mee bakken in de oven). Tadáá, je zelfgemaakte croutons!

Recepten voor aardappelsoep waar je niet genoeg van krijgt
Je hebt het al wel begrepen: aardappelsoep is een makkelijke en veelzijdige klassieker die écht niet in je kookboek mag ontbreken. Check de favoriete recepten voor aardappelsoep.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug