Gegrilde portobello met kruidige couscous

  • 150 - 175 g couscous
  • ± 30 cl groentebouillon
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 1 eetl. rozijnen
  • 2 portabella
  • 1 eetl. olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetl. Marokkaanse kruiden
    of ander pittig specerijenmengsel

Doe de couscous in een kom en schenk er de kokende bouillon op.
Laat de couscous 5 minuten wellen.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Was de rozijnen.
Maak de portobello schoon en breek de stelen eruit.
Rooster de portabella’s op een hete grilpan in 10 minuten gaar.
Snijd de stelen klein.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
Bak de stukjes steel mee.
Meng de Marokkaanse kruiden door de couscous.
Neem wat couscous apart en meng er het uimengsel, de rozijnen en de pijnboompitten door.
Vul hiermee de portobello en warm ze op de grilpan nog even door.
Geef de rest van de couscous er bij.

Menusuggestie
Lekker met Chinese kool, geroerbakt met vegetarische blokjes.

Bron: Voedingscentrum

Terug