Pasta met cavalo nero, kikkererwten, pecorino en citroen

Pasta met cavalo nero, kikkererwten, pecorino en citroen

  • 3 bossen cavalo nero
  • 2 citroenen, geraspte schil en het sap van een halve citroen
  • 200 g kikkererwten uit blik
  • 125 g pecorino
  • 500 g tagliolini of tagliatelle
  • flinke scheut olijfolie
  • peper & zout

Kook de pasta al dente volgens de gebruiksaanwijzing en giet deze af.
Rasp ondertussen de schil van twee citroenen en pers een halve citroen uit.
Ontdoe de cavalo nero van de dikke bladnerven, kook de koolbladeren in circa één minuut en hak ze daarna fijn.
Verwarm de olijfolie in een pan en roerbak de cavalo nero op matig vuur terwijl je blijft roeren.
Roer vervolgens de pasta door de cavalo nero, tezamen met kikkererwten, geraspte citroenschil, citroensap en de helft van de pecorino.
Breng op smaak met peper en zout en serveer met de rest van de kaas.

Bron: gastblogger Chantal Pleune
Gepubliceerd door: De Hippe Vegetariër

Terug