Fregola met pesto van cavolo nero

Fregola met pesto van cavolo nero

  • 300 g parelcouscous, bijv. Fregola Sarda
  • 250 g cavolo nero, zonder steel, gewassen en grof gesneden
  • 15 cl olijfolie
  • 70 g pijnboompitjes, geroosterd
  • 60 g Parmigiano Reggiano
  • 2 kleine teentjes knoflook, geperst
  • 3 eetl. artisjok (potje), in partjes
  • 2 eetl. zongedroogde tomaatjes, in reepjes
  • zout & peper

Hak de cavolo nero in de keukenmachine met de pijnboompitten en de knoflook.
Zet de keukenmachine aan en voeg langzaam de olijfolie toe tot je een mooie smeuïge pesto hebt.
Breng op smaak met zout en peper.
Kook de parelcouscous (fregola) zoals op de verpakking staat vermeld en spoel daarna koud af.
Hussel de cavolo nero-pesto, tomaatjes en artisjok door de fregola en breng op smaak met zout en peper.
Schaaf er met een dunschiller plakjes Parmigiano over of bestrooi met een vegan alternatief.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug