Schorsenerenroomsoep

schorsenerenroomsoep (2K)

voor 2 personen

  • 350 g schorseneren
  • 50 cl kippenbouillon
  • 12½ cl slagroom
  • 2 boterhammen
  • olie om in te bakken
  • peper
  • zout
  • amandelschaafsel

Schorseneren zijn heerlijk zacht van smaak.
Door een soep te maken met room krijg je een fluweelzachte soep.
Als tegenhanger bak je een knapperige lange crouton en rooster je amandelschaafsel.
Daar versier je de soep mee om er een mooi gerecht van te maken.
Met dit recept maak je 4 mooie kleine voorgerechtjes.
Of je serveert de soep in een diep bord.

Warm een halve liter bouillon op in een pan.
Maak de schorseneren schoon volgens de handleiding en snijd ze in plakjes.
Kook de schorseneren in de bouillon tot ze zacht zijn.
Verwijder de korsten van het brood.
Snijd mooie langwerpige stroken brood van ongeveer een centimeter breed.
Verwarm olie in een koekenpan.
Bak van het brood croutons en bak ze aan beide kanten bruin.
Leg de gebakken croutons op een stuk keukenpapier zodat ze minder vet worden.
Rooster in een koekenpan amandelschaafsel tot het een licht bruine kleur heeft.
Pureer de schorseneren in de bouillon met een staafmixer.
Haal de pan van het vuur en klop met een garde de slagroom erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de schorsenerensoep in kopjes en steek de langwerpige crouton erin.
Strooi in elk kopje wat amandelschaafsel als garnering.

Bron: Okke - Schorseneren

Terug