Wrap-pizza met groene groente

Wrap-pizza met groene groente

voor 2 personen

  • 300 g bladgroente, zoals raapstelen en spinazie
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 theel. mosterd
  • 1 theel. azijn
  • Provençaalse kruiden
  • peper
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 100 g kikkererwten, uitlekgewicht, blik
  • 60 g ricotta
  • 1 teentje knoflook
  • 4 volkoren wraps
  • 2 theel. kappertjes

Maak de groente schoon en snijd de bladeren eventueel kleiner.
Maak een dressing van de olie, mosterd en azijn en breng op smaak met peper en Provençaalse kruiden.
Roer de groente door de dressing en zet opzij.
Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een pan.
Spoel de kikkererwten af in een vergiet.
Pel de knoflook.
Pureer de kikkererwten samen met de ricotta en knoflook tot een glad geheel in een keukenmachine of met een staafmixer.
Breng op smaak met peper en Provençaalse kruiden.
Besmeer elke wrap met het kaasmengel.
Leg een wrap in een pan en doe de deksel erop totdat de kaas is gesmolten en de onderkant lichtbruin is gekleurd.
Herhaal dit met alle wraps.
Beleg daarna elke wrap met een schep groente, pijnboompitten en kappertjes.
Serveer de rest van de groentesalade ernaast.

Variaties
Je kunt variëren met de groente.
Denk ook aan (winter)postelein, rucola of waterkers.
Als je geen staafmixer of keukenmachine hebt, kun je de kikkererwten los door de salade doen.
Besmeer de wraps met de ricotta en pers de knoflook erboven uit of rasp fijn.

Ricotta over?

Bron: Voedingscentrum

Terug