Pittige stamppot met raapsteeltjes, worst en gebakken appel

Pittige stamppot met raapsteeltjes, worst en gebakken appel

voor 2 personen

  • 500 g aardappelen
  • 400 g raapsteeltjes
  • 150 g magere runder rookworst
  • 1 à 2 gedroogde chilipepertjes
  • 1 grote appel
  • ca. 10 cl halfvolle melk
  • 1 eetl. vloeibare margarine

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Snijd de worteltjes van de raapstelen en was de raapstelen.
Snijd de raapstelen wat kleiner.
Snijd de rookworst in plakjes.
Verwijder eventueel van de pepertjes de pitjes en verkruimel de pepertjes.
Schil de appel en boor het klokhuis er uit.
Snijd de appel in plakken.
Verwarm de melk.
Maak van de gare aardappelen met hete melk een puree.
Bak de plakken appel in de margarine bruin.
Meng de raapsteeltjes en de worst door de puree en maak dit pittig op smaak met de chilipepertjes.
Leg de plakken appel erop.

Melk over?

Bron: Voedingscentrum

Terug