Raapstelensalade met kip

Raapstelensalade met kip

voor 2 personen

  • 2 eieren, gekookt
  • 1 bosje raapstelen
  • 300 g kip
  • 1 snuf cayennepoeder
  • 1 eetl. olijfolie
  • 8 radijsjes
  • 1 avocado
  • 2 eetl. citroensap
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. pistachenootjes

Was de raapstelen en snijd eventueel de worteltjes er af.
Klop de olie en citroensap door elkaar in een kommetje tot een dressing.
Snijd de kip in kleine blokjes en bestrooi met een flinke snuf cayennepeper, peper, zout en schep de olijfolie erdoor.

Raapstelen salade met kip
Raapstelen salade met kip
Raapstelen salade met kip

Verhit een pan en bak de kip in 5 minuten gaar.
Snijd ondertussen de radijsjes en de avocado in stukjes.
Verdeel de raapstelen over 2 borden en voeg de radijsjes en avocado toe.
Schep de warme kip (kan ook koud) erop en bestrooi met pistachenootjes.
Besprenkel met de dressing en serveer de salade met partjes gekookt ei.

Opmerkingen
In plaats van raapstelen kun je ook waterkers of gewone sla nemen.
Deze salade is (voor de meeste personen) niet genoeg als avondmaal, serveer er daarom wat brood, pasta of een soepje bij.

Bron: Leuke recepten

Terug