Knapperige raapsteeltjessalade met radijs

Geserveerd met aardappelen en varkenshaas

Knapperige raapsteeltjessalade met radijs

voor 2 personen

  • 500 g aardappelen
  • 200 g raapstelen
  • 200 g sperziebonen
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 100 g radijs
  • ½ perssinaasappel
  • 1 eetl. azijn
  • 1 eetl. (walnoten)olie
  • peper
  • 200 g varkenshaas
  • 2 eetl. vloeibare margarine

Schil de aardappelen.
Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in 20 à 25 minuten gaar.
Snijd de worteltjes van de raapstelen.
Was de raapstelen voorzichtig in ruim koud water.
Laat de groente goed uitlekken.
Maak de sperziebonen schoon en breek of snijd ze tweemaal.
Kook de sperzieboontjes in een beetje water in 10 minuten beetgaar.
Laat ze afkoelen.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan en laat ze op een bord afkoelen.
Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
Pers de sinaasappel uit.
Maak een dressing van het sinaasappelsap, de azijn, de olie en wat peper.
Snijd de varkenshaas in plakken van 2 cm en bestrooi ze met peper.
Verwarm de margarine en bak hierin de plakken varkenshaas in 6 minuten lichtbruin en gaar.
Meng de groente in een grote kom en schep de dressing erdoor.
Strooi de pijnboompitten erover.
Serveer de aardappelen en plakjes vlees erbij.

Halve sinaasappel over?

Bron: Voedingscentrum

Terug