Raapsteeltjessalade - I

Raapsteeltjessalade

voor 2 personen

  • 450 g aardappelen
  • 200 g raapstelen
  • 200 g (winter)wortel
  • 1 eetl. hazelnoten
  • 1 limoen
  • 1 eetl. water
  • 3 eetl. olie
  • 200 g kalkoenfilet
  • peper
  • paprikapoeder

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20 minuten gaar.
Snijd de worteltjes van de raapstelen.
Was de raapstelen en laat ze goed uitlekken.
Snijd wat kleiner.
Was de wortel en rasp hem grof.
Hak de hazelnoten grof.
Rooster de hazelnoten in een droge pan en laat afkoelen op een bord.
Was de limoen en rasp wat van de schil.
Maak een dressing van limoensap, geraspte limoenschil, een eetlepel water en een derde van de olie.
Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi met peper en paprikapoeder.
Roerbak de kalkoen in de rest van de olie in 8 minuten gaar en bruin.
Meng de raapstelen met de geraspte wortel en de dressing.
Strooi er de hazelnoten over.
Serveer de kalkoen en de aardappelen bij de salade.

Variaties
In plaats van raapstelen kun je ook waterkers, spinazie, rucola of postelein gebruiken.
Je kunt ook meerdere soorten mixen.

Hazelnoten over?

Bron: Voedingscentrum


Raapsteeltjessalade - II

Raapsteeltjessalade

    • voor de salade
  • 1 bosje raapsteeltjes
  • ½ appel, in kleine stukjes gesneden
  • evt. een aantal dadels, in stukjes gesneden.
  • een handje hazel- of pecannoten, gehakt en geroosterd
  • een handje rozijnen, geweekt
    • voor de dressing
  • 2 eetl. yoghurt
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 theel. honing
  • 1 theel. mosterd
  • peper & zout

Was de raapsteeltjes.
Verwijder de worteltjes en snijd de groente ze in stukjes van ongeveer 3 cm.
Meng er appel, hazel- of pecannoten, rozijnen en eventueel dadelstukjes door.
Meng de dressing en giet deze over de salade.
Schep de salade een paar maal om en serveer.

Bron: Odin

Terug