Raapsteeltjes met vlees uit de wok

Raapsteeltjes met vlees uit de wok

voor 2 personen

  • 600 g aardappelen
  • 400 g raapstelen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g varkensschnitzel, ongepaneerd
  • 2 eetl. olie
  • peper
  • nootmuskaat
  • balsamicoazijn
  • 10 cl halfvolle melk

Schil de aardappelen.
Kook de aardappelen in weinig water in 20 à 25 minuten gaar.
Snijd de worteltjes van de raapstelen en was de raapstelen.
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
Snijd de varkensschnitzel in smalle reepjes.
Verhit de olie en roerbak hierin het vlees in een paar minuten bruin en gaar.
Roerbak de ui en de knoflook kort mee.
Voeg de raapsteeltjes in gedeelten toe en roerbak ze tot ze geslonken zijn.
Maak het gerecht op smaak met wat peper en een paar druppels balsamicoazijn.
Breng de melk aan de kook.
Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree en geef dit bij het wokgerecht.

Raapstelen over?

Bron: Voedingscentrum

Terug