voor 4 à 5 personen
|
|
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de groente en snijd een stukje van de stelen af.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan, wok of braadpan.
Fruit hierin de ui en de knoflook aan tot ze glazig zijn.
Ze hoeven niet bruin te worden.
Voeg de raapsteeltjes toe en laat ze slinken.
Roer de blokjes gerookte kipfilet er ook door.
Laat vervolgens de kruidenroomkaas in het raapstelenmengsel smelten en voeg de kookroom toe.
Breng op smaak met flink wat versgemalen zwarte peper en indien nodig wat zout.
Wees voorzichtig met zout, want in de roomkaas zit ook al zout.
Kook de pasta 'al dente' in een pan water met zout, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat even uitlekken in een vergiet.
Roer de pasta door de raapstelensaus.
Schep het pastamengsel over in een passende vuurvaste schaal.
Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas.
Zet de schaal een halfuurtje op het rooster in het midden van de oven, om goed heet te worden en de kaas te laten smelten en licht te laten kleuren.
Serveer de ovenpasta direct.
Bron: NN