Havervlokken 'risotto' met raapstelen en asperges

Havervlokken 'risotto' met raapstelen en asperges

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 bosje raapstelen
  • 125 g kastanjechampignons
  • 125 g groene asperges
  • 50 g doperwten, vers of diepvries
  • 150 g havervlokken
  • 50 cl bouillon
  • ½ theel. gedroogde tijm
  • stukje Parmezaanse kaas

Hak de ui en knoflook fijn.
Snij de raapstelen in kleine stukjes.
Haal van de asperges het houtige onderkantje af en snij ze in stukken.
Snij de paddenstoelen in stukjes.
Fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is.
Voeg dan de paddenstoelen toe en bak tot het vocht is verdwenen.
Voeg de asperges toe en bak even 2 minuten mee.
Daarna voeg je de doperwten en de raapstelen toe.
Warm alles goed door en strooi de havervlokken erover.
Schep door elkaar en warm even door.
Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe.
Roer even door en laat de vlokken de bouillon goed opnemen.
Voeg dan het volgende scheutje bouillon toe en ga zo door totdat je een smeuiige risotto hebt gekregen of totdat het vocht op is.
Dit duurt een paar minuten, dus is veel sneller klaar dan de gewone risotto.
Rasp er aan tafel lekker wat Parmezaan over.

Tip
Gebruik grove havervlokken,
die nemen de lekkere smaken beter op en zorgen voor een goeie "bite"!

Bron: Odin
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug