Bloemkoolsteaks met raapstelenpesto

Bloemkoolsteaks met raapstelenpesto

    • voor de bloemkoolsteak
  • 1 bloemkool
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. Worcestershiresaus
  • 1 eetl. olijfolie
  • optioneel kiemen, “sprouts”
    • voor de raapstelenpesto
  • 100 g raapstelen
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 1 eetl. pijnboom- of zonnebloempitten
  • 20 cl olijfolie
  • peper & zout

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd het steeltje schoon.
Snijd de bloemkool doormidden en vervolgens snijd je van elke helft twee tot drie plakken (afhankelijk van de grootte van de bloemkool).
Leg de plakken bloemkool op de ovenplaat bekleed met bakpapier.
Vermeng de olijfolie met Worcestershiresaus en breng op smaak met de gedroogde oregano, tijm en een uitgeperst teentje knoflook.
Smeer hiermee de bloemkoolplakken in en zet ze dertig minuten in de oven.
Maak ondertussen de pesto.
Doe de raapstelen in een keukenmachine samen met de Parmezaanse kaas, knoflook, citroensap, pijnboompitten of zonnebloempitten en olijfolie.
Pulseer kort, zodat de structuur behouden blijft.
Je kunt het ook met de staafmixer fijnmalen.
Als de bloemkool goudbruin is, mag hij uit de oven.
Besprenkel de steaks voor het opdienen met de raapstelenpesto en eventueel met verse “sprouts”.

Terug