Quinoa met krokante kip

Quinoa met krokante kip

  • 500 g kiphaasjes
  • 1 ei
  • 1 bouillonblokje kip
  • 1 bordje met panko, of paneermeel
  • 1 bordje bloem
  • 300 g quinoa
  • 250 g gegrilde paprika, 2 stuks
  • 50 g pijnboompitten
  • 2 bosuitjes
  • een flinke schep hüttenkäse
  • 2 avocado’s
  • bakplaat met bakpapier

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Klop het ei los op een bordje.
Bestrooi de kip met een snuf peper en zout.
Haal ze door de bloem, vervolgens door het ei en door de panko.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze 25 minuten in de oven tot ze bruin beginnen te kleuren.

Quinoa met krokante kip
Quinoa met krokante kip
Quinoa met krokante kip
Quinoa met krokante kip

Kook ondertussen de quinoa in water met het opgeloste bouillonblokje.
Snijd de geroosterde paprika in reepjes en schep met de bosui door de gekookte quinoa.
Schep de quinoa op een bord en serveer met in plakken gesneden avocado, krokante kip uit de oven, hüttenkäse en wat pijnboompitten.

Bron: Leuke recepten

Terug