Zomerse tzatziki

tzatziki2 (1K)

  • 50 cl volle yoghurt
  • 1 komkommer
  • 2 á 3 teentjes knoflook
  • 1 eetl. dille vers of gedroogd
  • ½ citroen
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Doe de yoghurt in een mengkom en knijp 2 á 3 teentjes knoflook boven de yoghurt uit.
Voeg een eetlepel olijfolie toe.
Strooi een eetlepel verse of gedroogde dille uit over het mengsel.
Voeg tot slot het sap van een halve citroen toe (denk om de pitjes) en als laatste meng je de uitgelekte komkommer door het yoghurtmengsel.
Meng het geheel tot een mooie massa.
Voeg naar smaak zout & peper toe.
Laat de tzatziki een aantal uur opstijven in de koelkast.
Het beste kun je de tzatziki een avond van te voren maken.

Bron: Odin recepten

Terug