Zoete mangochutney

voor ± 3,75 dl

  • 225 g mango
  • 100 g suiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 plakjes gember
  • 2 theel. mosterdzaad
  • 2 kruidnagels
  • 2 peulen kardemom
  • ¾ dl azijn
  • ½ theel. chilipoeder
  • ¼ theel.l zout
  • 50 g rozijnen

Schil de mango's, snijd ze in plakjes en zet ze 3 uur met de helft van de suiker in een pan.
Maak de knoflook, de gember, het mosterdzaad, de kardemoms en de kruidnagels fijn.
Vermeng al deze ingrediënten en voeg de azijn, het chilipoeder en het zout toe.
Doe het mengsel in een pan, voeg de rest van de suiker toe en laat het 10 - 15 minuten.
Voeg de mangoplakjes toe, meng goed en laat nog 10 minuten koken.
Meng opnieuw goed en roer er de rozijnen bij.

Bron: Astrid Veltman

Terug