Witte uienmarmelade met rozijnen en roze peper

  • 50 g witte rozijnen
  • 1½ eetl. (meer of minder naar smaak) gekneusde of zeer grof gemalen roze peperkorrels
  • zout

Doe de rozijnen in een zeef en spoel ze af met kokend water, laat ze een nacht uitlekken en drogen.
Snipper de uien in niet te fijne maar wel gelijke stukjes.
Verhit de olie in een pan en voeg de uien toe, strooi er matig zout & peper over.
Bak ze gedurende 20 minuten zacht en glazig.
Voeg dan de peper, rozijnen, basterdsuiker en azijn toe en laat het mengsel smoren tot er een smeuïge marmelade is ontstaan.
Breng de marmelade zonodig verder op smaak met zout.
Doe de marmelade in een brandschone, met heet water omgespoeld pot en bewaar ze in de koelkast.
Serveer de marmelade o.a. bij gevulde kalfsborst, ganzenborst en terrine van ganzenlever met Sauternesgelei.

Tip
Cevennes zijn zoet en pittig/scherp en ze geven gerechten een heel aparte scherp/zoete smaak.
Ik heb hier in Nl. nog geen andere witte uien kunnen vinden die zo lekker waren in compote en marmelade.
I.p.v. witte balsamico zou je Chardonnay-azijn kunnen nemen, ook heel mild met een klein zoetje.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug