Tomatensalsa - I

  • 3 grote tomaten
  • 2 eetl. tacosaus (mild of heet)
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 groene peper, fijngesneden
  • 2 lente-uitjes
  • 1 eetl. limoensap
  • ½ theel. zout

Deel de tomaten in vieren en verwijder het zaad.
Snij de parten in kleine blokjes.
Maak de lente-uitjes schoon en snij ze fijn.
Meng de tacosaus, limoensap, en olijfolie door elkaar.
Verwijder de zaadjes uit de groene peper en snij ze fijn.
Meng de groenten en laat het afgedekt voor een uur in de koelkast staan.

Bron: NN

Tomatensalsa - II

tomatensalsa (4K)

  • 5 rijpe tomaten gepeld en fijngesneden
  • 3 fijngesneden (rode) uien
  • 3 fijngesneden chili pepertjes of een beetje chilisaus
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 theel. balsamico azijn
  • evt. 2 theel. fijngesneden verse koriander

Voeg al de ingrediënten bij elkaar, roer het even door.
Laat het minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast staan zodat de smaak zich ten volle kan ontwikkelen.

Ook lekker bij tortilla chips of een lekkere Mexicaanse maaltijd!

Bron: Odin recepten

Terug