Kruidige sperziebonen en paprika’s met kappertjes

Kruidige sperziebonen en paprika’s met kappertjes

voor 2 personen

    • Sperzieboontjes
  • 400 g sperziebonen
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetl. olijfolie
  • 3 tomaten uit blik
  • 1 theel. korianderpoeder
  • 1 theel. komijnpoeder
  • chilipoeder naar smaak
  • 1 theel. suiker
    • Paprika’s
  • 4 rode puntpaprika’s
  • 2 à 3 eetl. kappertjes, uitgelekt
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 4 eetl. uitstekende olijfolie

Sperziebonen: snijd de steelaanzet van de boontjes, laat het puntje aan de andere kant zitten als het niet verdroogd is.
Breng een pan water met 10 gram zout per liter aan de kook en doe de boontjes erin.
Kook beetgaar.
Bak de knoflook in de olie tot hij geurt en doe de tomaten erbij.
Druk ze stuk en pruttel in 5 minuten tot saus.
Doe de andere ingrediënten erbij plus wat zout.
Hussel de uitgelekte sperziebonen met de saus.

Paprika’s: zet de oven aan op 180 °C.
Snijd de paprika’s in de lengte in helften, maar check eerst even wat de platte kanten zijn: de helften moeten straks netjes plat liggen en niet omrollen.
Verwijder de zaadlijsten met de zaadjes.
Neem een ovenschaal waar ze allemaal naast elkaar in passen en vet de bodem heel lichtjes in met wat olie.
Schik de paprika’s erin, met hun binnenkant naar boven.
Bestrooi ze met wat zout.
Verdeel de knoflook en de uitgelekte kappertjes over de paprika’s en besprenkel alles met olijfolie.
Misschien is er iets meer nodig dan die 4 eetlepels.
Zet de schaal in de oven en bak 25 minuten.

Bron: Onno Kleyn

Terug