Roerei uit de oven

Roerei uit de oven

  • 10 eieren
  • 5 cl slagroom
  • zout
  • 4 eetl. olie
  • 1 ui
  • 3 eetl. witte wijnazijn
  • peper
  • suiker
  • vinaigrette
  • ½ bakje tuinkers

Oven voorverwarmen tot 200 °C (circulerende lucht niet aanbevolen).
Klop eieren, room en wat zout.
Bestrijk een ovenschaal met 1 eetlepel olie.
Giet het eimengsel erin en laat het 10 minuten rusten in de hete oven op een rekje op de middelste richel.
Roer met een houten lepel en bak nog eens 3 minuten.
Roer nog eens 3 minuten en bak nog eens 3 minuten.
In de tussentijd de ui fijn snijden.
Meng azijn met 3 eetlepels water, zout, peper en 1 snuifje suiker.
Roer er 3 eetlepels olie en de uien door.
Knip de tuinkers van het bakje.
Bedruip de roereieren met vinaigrette en serveer ze bestrooid met tuinkers.

Bron: essen & trinken

Terug