Ricotta met spinazie in bladerdeeg

  • 300 g bladerdeeg
  • 150 g verse spinazie
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 200 g ricotta
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • zout & peper
  • nootmuskaat

Spinazie wassen en met aanhangend water op hoog vuur snel laten slinken.
Goed laten uitlekken en iets uitwringen.
De spinazie fijnhakken.
Ei losroeren en mengen met spinazie, ricotta en pijnboompitten.
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Oven voorverwarmen op 220 °C.
Eidooier losroeren met een klein beetje water.
Vier gelijke plakken bladerdeeg vullen met het ricottamengsel, de randen met een beetje water nat maken.
Het deeg dichtplooien tot driehoeken, de randen goed dichtmaken.
De deegpakketjes op een licht ingeboterde ovenplaat leggen en met behulp van een kwastje bestrijken met eidooier.
In de hete oven plaatsen gedurende 20 minuten.
Warm serveren.

Bron: Vegetarische voorgerechten
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug