Pittenpaté

Pittenpaté

  • 150 g pitten of noten
    – ik gebruik een mengeling van zonnebloem- en pompoenpitten
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 250 g tofoe
  • 5 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. bloem
  • 4 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. citroensap
    (sneuvelt soms bij mij)
  • 1 eetl. gedroogde kruiden of 3 eetl. verse
  • peper (zout is niet nodig door de sojasaus)

Verwarm je oven voor op 180 °C.
Stop wortel, ui en knoflook in de blender of keukenmachine en maal tot een ‘couscousconsistentie’.
Geen papje dus!
Doe het in een mengkom.
Maal vervolgens de pitten grof in de blender.
Voeg ze toe aan de mengkom.

Pittenpaté
Pittenpaté

Doe tot slot de tofoe in de blender en voeg toe aan de mengkom.
Voeg de resterende ingrediënten toe en vermeng alles.
Vet een ovenschaal in, vul ze met het patémengsel en druk aan.
Zet een halfuur onafgedekt in de oven tot het bruine korstje en de geur het haast onmogelijk maken om niet te proeven.
Gebruik je verse tofoe in plaats van ingevroren, dan kun je deze pittenpaté in porties invriezen en eruit halen wanneer je plots zonder beleg zit.

Bron: Dorien Knockaert
Gepubliceerd door: Samen eco actief, Velt

Terug