Pesto alla Genovese

  • 1 grote plant basilicum (minstens 60 g groen)
  • 100 g Parmigiano Reggiano en/of Pecorino
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 200 à 30 cl zeer goede olijfolie
  • 300 g spaghetti
  • 200 g aardappel, in blokjes
  • 200 g sperzieboontjes, in stukjes

Was en droog de basilicum.
Snijd hem grof.
Doe in de keukenmachine (voor grof), beker van de staafmixer (medium) of blender (fijn), samen met de andere ingrediënten.
Draai.
Duw wat aan - dat is vast nodig - en voeg zonodig meer olie toe.
Breng een grote pan water aan de kook met 10 g zout per liter.
Kook er de pasta, aardappel en boontjes tegelijk in, tot de pasta al dente is.
Meng met de pesto en eet.
Zo doen ze dat in Ligurië.

Bron: Onno Kleyn

Terug