Geroosterde pecannoten in maple siroop

peccan (1K)

  • 500 g pecannoten
  • 1 vanillestokje
  • ½ l maple siroop

Schenk de maple siroop in een maatbeker en zet die in heet water tot de siroop iets dunner wordt of zet ze even in de magnetron op vol vermogen, afhankelijk van dit vermogen ca. 1/4 minuut.
Rooster de noten tot ze gaan ruiken, verdeel de warme noten over 2 brandschone, met heet water omgespoelde potten, halveer het vanillestokje, schrap het merg eruit en verdeel merg en stokjes over de potten.
Schenk de maple siroop over de warme noten tot aan de rand van de potten, sluit de potten af en laat ze omgekeerd op een doek afkoelen.
Bewaar de potten op een droge plaats, onaangebroken blijft de inhoud minstens 1 jaar goed, aangebroken potten in de koelkast bewaren.
Serveer de noten met wat van de siroop bij Griekse yoghurt of hangop, pecannoten(maple)-ijs of gebruik ze in appeltaart, baklavah en pecan-gembercakecake, vul er halve perziken mee etc.

Terug