Paprikadip

  • 2 paprika's
  • olijfolie
  • 2 eetl. witte wijnazijn
  • 1 theel. bruine suiker
  • 1 eetl. peperoncino (Spaanse peperpuree)
    of 1 zeer fijn gesnipperde Spaanse peper
  • peper en zout
  • peterselie

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Paprika's ± 30 minuten in de oven leggen totdat ze gepoft zijn en het vel los is gekomen van het vruchtvlees.
Doe de paprika's in een plastic zak om ze te laten afkoelen.
Pel de paprika's vervolgens en snijd in kleine stukjes.
Verhit vervolgens wat olie in een pan en bak de paprika's samen met de peperoncino en de bruine suiker.
Blus af met een scheutje wijnazijn en breng het op smaak met peper en zout.
Laat afkoelen.
Maak af met wat fijngesneden peterselie.

Bron: De Wassende Maan

Terug