Romige oesterzwamtorentjes

Romige oesterzwamtorentjes

  • 2 eetl. boter
  • 1 kleine ui
  • 200 g oesterzwammen
  • 40 cl slagroom
  • 4 eieren
  • zout & peper
  • 4 takjes peterselie
  • 4 timbaaltjes

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet 4 timbaaltjes in met 1 eetlepel boter.
Pel de ui en hak deze fijn.
Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in repen.
Schenk in elk timbaaltje 1 eetlepel slagroom.
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en fruit de fijngehakte ui 2 minuten.
Schep de repen oesterzwam erdoor en bak 2 minuten mee.
Verdeel het mengsel over de timbaaltjes.
Breek boven elk timbaaltje een ei en bestrooi deze met wat zout en peper.
Zet de timbaaltjes in een ovenschaal en vul de schaal tot de helft met kokend water.
Zet de ovenschaal met de gevulde timbaaltjes in de oven en bak de inhoud in 10 minuten gaar.
Neem de timbaaltjes uit de oven en knip de peterselie erboven fijn.
Serveer met geroosterde reepjes brood.

Bron: Verse oogst

Terug