Mexicaanse nacho's

Mexicaanse nacho's

  • 300 g maïskorrels
  • 300 g zwarte bonen
  • 2 jalapeño pepers
  • 200 g rundergehakt
  • 1 eetl. olie
  • 1 eetl. Mexicaanse kruiden
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 lente-ui
  • 4 eetl. guacamole
  • 10 cl zure room
  • 1 eetl. verse koriander
  • 300 g geraspte cheddar kaas
  • 1 zak nacho chips naturel
  • 3 tomaten
  • 1 pot salsa saus

Was de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.
Laat de maïskorrels en de bonen uitlekken.
Snijd de pepers in plakjes, de lente-ui in ringetjes en de koriander fijn.
Bak het gehakt rul.
Voeg, als het gehakt goed aangebakken en bijna gaar is, de bonen, maïs en pepers toe.
Kruid met de Mexicaanse kruiden.
Warm goed door.
Verdeel de nacho's over vier borden.
Doe er wat salsasaus en geraspte kaas op.
Houd wat van de kaas apart als garnering.
Zet de borden om en om kort in de magnetron, zodat de kaas smelt.
Doe wat ijsbergsla op de nacho's.
Schep het gehaktmengsel op de sla.
Garneer met blokjes tomaat, lente-ui en koriander.
Schep op elk bord een eetlepel guacamole en zure room.

Bron: Verse oogst

Terug