Gegrilde maïskolven met limoenboter

Gegrilde maïskolven met limoenboter

  • 4 maïskolven
  • 1 limoen, sap en rasp
  • 175 g roomboter
  • handje vol koriander
  • 1 rode peper
  • 1 theel. honing
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetl. komijnzaad
  • 2 theel. paprikapoeder
  • peper & zout

Kook de maïskolven tot ze beetgaar zijn.
Maak ondertussen de limoenboter.
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Knijp het sap uit van de limoen en rasp het schil.
Hak de koriander, rode peper en knoflook fijn.
Meng deze ingrediënten door de boter en voeg ook de honing toe.
Breng op smaak peper en zout.
Bestrooi de maïskolven na het koken met paprikapoeder en komijnzaad en verpak ze in aluminiumfolie.
Leg ze zo minimaal 20 minuten op de bbq, of grill ze in een grillpan zonder aluminiumfolie.
Serveer de maïskolven met de pittige limoenboter.

Bron: Odin

Terug