|
|
Verwarm de oven tot 200 °C.
Vet vier ramequins (eenpersoons vuurvaste schaaltjes van 25 cl inhoud) licht in.
Kook de macaroni in een grote pan kokend water 'al dente' (gaar, maar met nog wat beet).
Laat hem goed uitlekken en zet de macaroni apart.
Kook de bloemkool en broccoli (in de magnetron) afzonderlijk gaar.
Spoel ze af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
Verhit de margarine in een pannetje, doe hierbij bloem, saffraan of koenjit en nootmuskaat en verwarm dit al
roerend tot het gaat pruttelen.
Neem de pan van het vuur, roer langzaam de koffiemelk erdoor.
Zet de pan terug op het vuur en breng de saus, onder voortdurend roeren, aan de kook tot deze gaat
binden.
Temper de warmtebron en laat de saus 5 minuten pruttelen.
Doe de macaroni onder in de ramequins, leg daarop bloemkool en broccoli en schenk de saus erover.
Strooi hier de kaas overheen.
Laat de ramequins 15 minuten bakken tot de saus goudgeel is en zachtjes borrelt.
Dit recept kan ook worden gemaakt in één grote vuurvaste schaal.