Kruidenpasta

Kruidenpasta

voor 2 glazen

  • 150 g selderij
  • 200 g wortelen
  • 100 g peterseliewortels
  • 80 g uien
  • 1 knoflookteen
  • ½ bosje peterselie
  • 100 g zout, grof

Schil de groenten en snijd ze in grove stukken met uien en knoflook.
Pluk peterseliebladeren van de stengels en hak ze fijn met de groenten in een bliksemschicht.
Voeg zout toe, meng het kort door elkaar en vul het in schone glazen.
Roer een grote groentebouillon in heet water (hoeveelheid naar smaak).
Zonder toevoegingen!
Ook heerlijk: kruidensausjes erbij.

Belangrijk
Gebruik altijd schone lepels om de pasta toe te voegen, anders gaat het snel schimmelen. Voor de pasta heb je een groentehakker of een keukenmachine nodig, zodat alles piepklein wordt en goed gemengd wordt met het zout. U kunt de pasta in porties in ijsblokjesverpakkingen invriezen. De pasta voor groentebouillon gaat ongeveer 1 jaar mee als deze in de koelkast wordt bewaard.

Bron: essen & trinken

Terug