Kroketjes met risotto

Supplì al telefono

kroketjes_risotto (3K)

voor 18 hapjes

  • 400 g klaargemaakte gewone risotto
    (met ui, kippefond en kaas)
  • 2 eieren
  • 9 basilicumblaadjes
  • 150 g mozzarella
  • 150 g droog broodkruim of panko
    (dit is beter dan paneermeel)
  • peper
  • zout
  • arachide-olie om te frituren

Warm de risotto nog even op, zodat hij lauwwarm is.
Klop de eieren los en roer die erdoor.
Voeg zout & peper naar smaak toe.
Spreid de risotto uit op een platte schaal om hem te laten afkoelen.
Snij de mozzarella in 18 kleine blokjes.
Halveer de basilicumblaadjes en verdeel de risotto in 18 gelijke porties.
Neem een portie risotto in je handpalm, maak het rond en druk er met je duim een kuiltje in.
Leg daar een blaadje basilicum en een blokje mozzarella in.
Vouw de rijst er omheen en rol er een kroketje van dat je door het broodkruim rolt.
Frituur de supplì met een paar tegelijk gedurende 4 minuten in olie van 180 °C.
Dep ze droog met keukenpapier en serveer meteen.

Lekker op een schotel antipasti.

Gepubliceerd door: Hungry Feelings

Terug