Knoflookbollen

  • 6 bollen verse knoflook (dus niet de gedroogde!)
  • 3 soeplepels olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 1 soeplepel water

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snij de toppen en het wortelgedeelte er af en leg ze in een ovenschaal.
Doe op de bollen wat van de overige ingrediënten en dek het af met aluminium folie.
Laat de schaal 5 kwartier in de oven, neem de folie er af en laat het nog een kwartier in de oven of zolang nodig totdat de knoflook helemaal zacht is geworden.
Goed af laten koelen alvorens te gebruiken.

Wat die Mexicanen ook doen is knoflook bakken in de oven waardoor er een soort smeerbare knoflook ontstaat die gewoon vreselijk lekker is bij vleesgerechten.
Ik heb daar het bovenstaande recept en dit verhaal van gevonden:
"Als knoflook gebakken is verandert de structuur, smaak en geur volledig. Het resultaat van die operatie is een knoflook die smeerbaar is als boter met een delicaat aroma en een zoete smaak. Deze gebakken knoflook kan op een stukje brood worden gesmeerd of worden toegevoegd aan aardappelpuree, als vleesmarinade doet hij het goed of je kan het toevoegen aan sauzen of soepen."

Edu S.

Terug