Kikkererwtenpannenkoek, Panisse

Kikkererwtenpannenkoek, Panisse

voor 6 porties

  • 125 g kikkererwtenmeel
  • 125 g tarwemeel
  • zout
  • 6 eetl. olijfolie

Meng de kikkererwten met het tarwemeel.
Doe 50 cl lauw water met 8 g zout in een pan.
Roer het bloemmengsel er met een houten lepel door.
Verwarm de pan en laat het mengsel gedurende 5 minuten op een zacht vuur zwellen terwijl u constant roert.
Bestrijk 6 kleine schoteltjes (10 cm Ø elk) met een beetje olijfolie.
Verdeel het bloemmengsel erover.
Plaats de schotels dicht bij elkaar op een bakplaat en kook in een voorverwarmde oven op 160 °C (gas 1-2, convectieoven niet aanbevolen) op het 2e rekje van onderen gedurende 15 minuten.
Neem ze eruit en laat ze volledig afkoelen.
Haal de pannenkoeken van de schotels.
Verhit de resterende olijfolie in een pan en bak de panissa daarin aan beide zijden in 4 à 5 minuten goudbruin.
U kunt de panissa de dag ervoor bakken en dan gewoon afbakken voor het opdienen.

Bron: essen & trinken

Terug