![]() |
Pikante rijst uit Louisiana |
|
|
Snijd eerst alle groenten en zet deze klaar zodat u achter elkaar door kunt werken.
Kook ondertussen de rijst.
Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem.
Kruid de kipblokjes met peper, zout, chilipoeder, cayennepeper en paprikapoeder en bak deze goudbruin en
gaar.
Neem ze uit de pan en houd apart.
Bak in de overgebleven olie, de ui, knoflook, paprika, bleekselderij licht aan.
Voeg de ham, chorizo en kipblokjes er aan toe en laat even meegaan.
De gekookte rijst en lente ui erbij scheppen en het geheel goed verwarmen.
Schep dit alles in een ruime schaal, bestrooi met de peterselie en garneer met plakken komkommer en
tomaat.
Wijnadvies
Ruby Cabernet Cinsault, Zuid Afrika.
Succestip
Bereid de jambalaya een dag van tevoren en verwarm deze als u hem wilt gebruiken in een koekenpan of in de magnetron.