Jambalaya

jambalaya (3K)
Pikante rijst uit Louisiana
  • 500 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 100 g boeren achterham, in blokjes gesneden
  • 100 g chorizo, in blokjes gesneden
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 ui in blokjes gesneden
  • 1 teentje fijngesneden knoflook
  • ⅓ gele, ⅓ groene, ⅓ rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 bleekselderijstengels in blokjes gesneden
  • 200 g gekookte rijst
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 3 lente uien in ringetjes gesneden
  • 3 eetl. versgehakte peterselie
  • versgemalen peper en zout
  • komkommer en tomaat voor de garnering

Snijd eerst alle groenten en zet deze klaar zodat u achter elkaar door kunt werken.
Kook ondertussen de rijst.
Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem.
Kruid de kipblokjes met peper, zout, chilipoeder, cayennepeper en paprikapoeder en bak deze goudbruin en gaar.
Neem ze uit de pan en houd apart.
Bak in de overgebleven olie, de ui, knoflook, paprika, bleekselderij licht aan.
Voeg de ham, chorizo en kipblokjes er aan toe en laat even meegaan.
De gekookte rijst en lente ui erbij scheppen en het geheel goed verwarmen.
Schep dit alles in een ruime schaal, bestrooi met de peterselie en garneer met plakken komkommer en tomaat.

Wijnadvies

Ruby Cabernet Cinsault, Zuid Afrika.

Succestip

Bereid de jambalaya een dag van tevoren en verwarm deze als u hem wilt gebruiken in een koekenpan of in de magnetron.

Bron: Spar Succes recepten

Terug