Ingemaakte radijsjes

Ingemaakte radijsjes

  • 15 radijsjes
  • 20 cl water
  • 20 cl witte wijnazijn
  • 6 à 8 pimentkorrels
  • 1 theel. citroenpeper
  • 1 theel. suiker
  • 2 theel. mosterdzaad
  • 1 theel. venkelzaad

Snijd het wortelpuntje en blad van de radijsjes maar laat een centimeter van de stelen zitten.
Schaaf de radijsjes met een mandoline in hele dunne plakjes.
Het is handig om de steeltjes vast te houden zodat je niet in je vingers snijdt!
Breng in een pan water, witte wijnazijn, pimentkorrels, citroenpeper, suiker, mosterd- en venkelzaad aan de kook.
Vul een steriele pot met de schijfjes radijs en schenk het hete vocht erover.
Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
Je kunt de afgekoelde radijsjes meteen serveren.
De radijsjes zijn in de koelkast een paar maanden houdbaar.
Hoe langer je ze bewaart, hoe zachter ze worden.

Tip
Potten of flessen kan je schoonmaken met heet water en afwasmiddel. Daarna leg je ze 15 minuten in een hete oven om ze steriel te maken.

Bron: eten uit de volkstuin
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug