Ingemaakte olijven

Ingemaakte olijven

voor 10 porties

  • 1 knoflookteen
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 tijmtakjes
  • 1 biologische sinaasappel
  • 1 biologische citroen
  • 1 theel. fleur de sel
  • 3 eetl. witte wijnazijn
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 15 cl olijfolie
  • ½ theel. chilivlokken
  • 400 g zwarte olijven, ontpit

Knoflook in fijne plakjes snijden.
Pluk rozemarijnnaalden van de twijgen, tijmblaadjes van de stengels en snijd ze fijn.
Sinaasappel en citroen warm wassen, droogwrijven, de schil heel dun schillen, zonder de witte schil, en fijn hakken.
Meng fleur de sel met azijn en honing tot het zout is opgelost.
Roer er 10 cl olie, chilipeper, knoflook, kruiden en citrusvruchten achter elkaar door.
Giet de olijven in een afsluitbare pot (50 cl inhoud).
Giet er de kruidenolie overheen (voeg eventueel wat olijfolie toe tot de olijven net bedekt zijn).
Laat de olijven 4 dagen in de koelkast staan.
Ze kunnen goed 2 weken gekoeld bewaard worden.

Tip
Méditerranée in een glas
Fruitige en kruidige gemarineerde olijven - heerlijk als aperitief en bij brood met feta.

Bron: essen & trinken

Terug