Indonesische kroket - I

  • 500 g tarwebloem
  • 1 prei
  • wat selderie
  • 6 theel.
    suiker
  • 1 kopje kecap asin (zoute Indonesische sojasaus)
  • geklutste eieren
  • 1 kg gehakt
  • zout & peper
  • 2 theel.
    nootmuskaat
  • paneermeel
  • olie

Zet het gehakt op met 3 koppen water en maak het rul.
Prei heel fijn maken en toevoegen.
Maak van de bloem een papje met wat water en roer dit goed door het gehakt totdat een gladde massa ontstaat.
Af laten koelen, kroketjes ervan maken, paneren en frituren.

Bron: Indisch kookboek


Indonesische kroket - II

ongeveer 15 stuks

  • 1000 g gehakt (half om half)
  • 3 dl water
  • 1 stengel prei
  • 6 takjes selderie
  • zout & peper naar smaak
  • 2 eetl. suiker
  • 2 theel. nootmuskaat
 
  • ½ dl maggi aroma
  • 500 g tarwebloem
  • water
  • paneermeel
  • 4 eieren
  • 2 dl slaolie om te frituren

Zet het gehakt op met het water en maak het rul.
Maak de prei schoon maar haal niet al het groen eraf en snijd de prei in dunne ringen.
Was de selderie en hak die fijn.
Voeg beide toe aan het gehakt, tezamen met zout, peper, de suiker en de nootmuskaat en roer alles goed dooreen.
Laat het geheel 15 minuten staan sudderen en voeg op het laatst het maggi aroma erdoor heen.
Maak van de bloem met een beetje water een papje (dikker dan pannenkoekenbeslag) en roer dit goed door het gehakt totdat een mooie, gladde ragout ontstaat.
Laat alles afkoelen en vorm er dan kroketjes van.
Leg op een schaal het paneermeel klaar en kluts in een andere schaal de eieren.
Maak de handen van tevoren nat met koud water en neem 2 eetlepels vulling in de hand en rol er een rolletje van.
Wentel elk rolletje een keer door het paneermeel, dan door de geklutste eieren en daarna nogmaals door het paneermeel.
Laat in een wadjan de slaolie goed heet worden en frituur hierin de kroketjes lichtbruin.
Serveer ze warm met piccalilly.

Bron: Indisch kookboek

Terug