De allerlekkerste hummus - I

De allerlekkerste hummus

vegetarisch

  • 1 blikje kikkererwten (ca. 250 g)
  • 2 eetl. tahin (sesampasta)
  • 2 eetl. citroensap
  • 6 - 8 eetl. extra vierge olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • ½ theel. cayennepeper
  • ½ theel. milde paprikapoeder

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of blender en meng tot een gladde, smeuïge massa (met de staafmixer kan ook).
Voeg, als de hummus te droog blijft, een beetje extra olijfolie toe.

Bron: LoveMyFood


Hummus - II

kikkererwtenspread

De allerlekkerste hummus

  • 250 g kikkererwten
  • 2 eetl. tahin, sesampasta
  • 1 theel. paprikapoeder
  • ½ theel. gemalen komijn (jintan)
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. extra vierge olijfolie
  • 5 cl water
  • cayennepeper
  • (zee)zout

Hummus kikkererwtenspread Spoel de kikkererwten af en week de kikkererwten één dag van tevoren in schoon water.
De kikkererwten kunnen ‘s nachts worden geweekt.
Bekijk hier de exacte weektijden.
Kook de kikkererwten ca. 90 minuten.
Laat de kikkererwten goed uitlekken en doe deze in een kom of keukenmachine.
Voeg kruiden, een uitgeperst teentje knoflook, citroensap, olie en water toe en pureer met de staafmixer of keukenmachine tot een gladde, stevige saus.
Voeg zo nodig extra water toe wanneer de saus te dik is.
Breng verder op smaak met peper en zout.
De spread is ook lekker als dipsaus voor rauwe groente.
Deze spread is nog 2 - 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Bron: Peulvruchten.nl

Terug