Hete balletjes met pittige tomatensaus

balletjes (2K)

  • 1 ui
  • 1 grote vleestomaat
  • 4 eetl. slaolie
  • 5 eetl. zoetzure rode pepersaus (chilisaus)
  • 200 g rundergehakt
  • 1 eetl. gehaktkruiden
  • 2 eetl. paneermeel
  • 2 eetl. koffieroom
  • 3 eetl. fijngehakte peterselie
  • zout, peper

Hak de ui fijn.
Snijd de tomaat in stukjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een ruime koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de ui 3 minuten op een hoog vuur.
Voeg de stukjes tomaat toe en bak ze, onder geregeld roeren, 10 minuten op een hoog vuur.
Voeg 3 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel peterselie, een snuifje zout en wat peper toe.
Laat de saus afkoelen.
Meng het gehakt met de gehaktkruiden, het paneermeel, de koffieroom, 2 eetlepels chilisaus en 2 eetlepels peterselie.
Vorm van het gehakt 12 kleine balletjes.
Verhit 2 eetlepels slaolie in een ruime koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar (ca. 10 minuten).
Serveer ze koud of warm met de pittige tomatensaus.

Bron: Vlees.nl

Terug