Gepofte aardappel - I

  • 4 grote aardappels
  • 100 g boter
  • 1 theel. milde paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 cl crème fraîche
  • verse peterselie
  • scheutje olijfolie
  • zout & peper

Was de aardappelen, en maak ze goed schoon.
Kook de aardappels met schil halfgaar (ongeveer 10 minuten).
Hak de peterselie en de knoflook fijn.
Prik een aantal gaten in de aardappels (vork) en wikkel de aardappelen in aluminiumfolie (smeer de alufolie aan de binnenzijde even in met een beetje olijfolie.
Desgewenst mag er wat grof zout bij).
Begraaf de aardappels in de al brandende houtskool/hete as van de barbecue.
Meng de boter met de knoflook, crème fraîche, peterselie, paprikapoeder, peper en zout.
Haal de aardappels na 10 - 15 minuten uit de barbecue.
Verwijder de alufolie (pas op, heet) en snijd de aardappel open.
Bestrooi de aardappel met een beetje zout & peper (niet teveel) en serveer met de kruidenboter.

Bron: PM3 Receptensite


Gepofte aardappel - II

Gepofte aardappel

  • 4 flinke aardappels, schoongeboend
  • zeezout
 
  • 1 pot crème fraîche, 150 g
  • bakje tuinkers

Kook de aardappels 5 minuten voor in kokend water.
Leg iedere aardappel op een stuk aluminiumfolie en bestrooi met zout.
Pak de aardappels stevig in en leg ze ca. 30 minuten op de barbecue.
Halveer de aardappels en hol ze voorzichtig uit.
Meng de crème fraîche door het uitholsel en bring op smaak met zout en peper.
Vul de aardappelhelften met de puree en verdeel de tuinkers erover.
(Varieer naar hartelust met de vulling, gerookte zalm met crème fraîche, mozzarella met kappertjes en munt, feta met rucola en tapenade, gekookt ei, augurk en mayonaise tonijn, mierikswortel en zure room)

Bron: Ekoplaza

Terug