Gepocheerd ei met bacon en zachte citroensaus

ei (2K)

  • 8 dunne plakjes bacon
  • 2 eetl. azijn
  • 4 verse eieren
  • zout, peper
  • 15 cl slagroom
  • 2 citroenen
  • 20 cl vleesbouillon
  • 2 theel. suiker
  • 2 eetl. fijngeknipte bieslook +
  • 12 sprietjes bieslook
  • 2 beschuitbollen

Breng 1 liter water met de azijn tegen de kook aan.
Breek een ei in een kopje.
Roer in het bijna kokende water met een lepel 3x rechtsom en 1x linksom en laat het ei in de ontstane ‘kolk’ glijden.
Pocheer het ei circa 4 minuten.
Schep het eerst in een schaaltje met koud water en houd het vervolgens warm in een schaaltje heet water.
Pocheer zo nog 3 eieren.
Klop ondertussen 5 cl van de slagroom bijna stijf.
Snijd van 1 citroen 12 dunne plakjes en pers de andere uit.
Breng de bouillon met het citroensap en 10 cl dunne slagroom aan de kook.
Kook de saus op een hoog vuur in tot er ongeveer 15 cl saus over is (ca. 5 minuten).
Voeg de suiker, de fijngeknipte bieslook, een snufje zout en een snufje peper toe.
Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan om en om bruin.
Snijd de beschuitbollen doormidden en toost ze in een broodrooster of onder de grill goudbruin.
Leg ze in het midden van 4 warme borden.
Leg de plakjes bacon en de gepocheerde eieren op de getooste beschuitbollen.
Spatel de geklopte slagroom door de saus en schep de saus over de eieren.
Garneer met plakjes citroen en sprietjes bieslook.

In al z'n pure eenvoud, een bijzonder smakelijk tussengerecht.
Dit tussengerecht is ook een heerlijke suggestie voor de lunch of brunch.

Tip
In plaats van met een beschuitbol kun je dit recept maken met een hartige muffin.
Deze zijn iets kleiner en ook heel lekker!

Bron: Vlees.nl

Terug