Mediterrane gehaktballetjes

gehaktballetjes2 (2K)

  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 4 theel. kappertjes (20 g)
  • 4 tomaten (zongedroogde, op olie)
  • 2 eetl. olijven (groene)
  • 2 stuks ansjovisfilet
  • 1 ei
  • snufje zeezout
  • snufje peper (versgemalen)
  • 2 eetl. tuinkruiden (gemengde)
  • 1½ liter water
  • 2 bouillonblokjes (of 0,6 liter water en 0,6 liter vleesfond)
  • 2 eetl. soepgroenten (boeren)

Hak de tomaten, de ansjovisfilets en de olijven heel fijn.
Meng het gehakt in een kom tot een stevig geheel met de tomatenmix, de kappertjes en het ei.
Breng het op smaak met zout & peper.
Verdeel het gehakt in balletjes; de gehaktmix is voldoende voor 20 kleine balletjes of 12 grote.
Rol de balletjes door de tuinkruiden en druk de kruiden nog iets aan.
Vul het waterreservoir van de stoomkoker (of de pan, als u mandjes gebruikt) met het water, de bouillonblokjes, de eventuele resterende kruiden en de soepgroenten en breng het geheel aan de kook.
Kook het vervolgens zachtjes door.
Leg de gehaktballetjes in de stoommand en stoom de kleintjes in ± 8 minuten en de grote in ± 10 minuten gaar.
Lekker met rijstsalade en gegrilde aubergineplakken.

Bron: Vlees.nl

Terug